Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SKINEK (A kisképekre kattintva, megtekintheted a képet nagy méretben!)
A két közkedvelt skin linkje: 

Shinobi skin, letöltés: http://rapidshare.com/files/121571047/SHINOBI_-_BETA1.ZIP.html

Oldschool skin, letöltés: http://www.orazur.free.fr/archives/OldSchool_v1.6b.rar

Skin készítése/módosítása:
A Cabal a játékhoz tartozó fájlokat külön mappákban tárolja, amiket könnyen meg lehet nyitni és át lehet szerkeszteni. Az összes ikont, gombot és ilyesmit dds formátumban tárolja a game és ezeket lehet módosítani egy képszerkesztő programban.Ehhez ajánlott program a Photoshop, ezért először azt írom le hogy azzal hogyan tudsz skint csinálni:

 1. Először töltsd le és telepítsd fel a DDS plugint amivel meg tudod nyitni a DDS fájlokat: http://developer.download.nvidia.com/tools/texturetools/Photoshop_Plugins_8.23.1101.1715.exe

 2. Ezután indítsd el a Photoshopot, majd keresd meg ezt a mappát:

  (Cabal mappa, ahova raktad a játékot)\Data\UI\Theme1
  Alapértelmezésként ez a mappa: C:\Program Files\Games-Masters.com\CABAL Online (Europe)\Data\UI\Theme1

  Ezt a mappát másold ki valahova, hogy legyen biztonsági másolatod ha vmi nem jön össze!

 3. Ebben a mappában vannak a "ui_texture0...5.dds" fájlok, amik a skineket tartalmazzák. Ha fölraktad a DDS plugint akkor elvileg meg is tudod nyitni a PS-ban. Amikor megnyitáskor bejön 1 ablak (NVIDIA DDS Read Properties) hagyj mindent ahogy van és OK.

 4. Ezután azt csinálsz vele amit akarsz, bármit belerakhatsz és bármit módosíthatsz mint egy sima képnél.
  Ha egy skint csinálsz, legegyszerűbb az eredeti színeket megváltoztatni és pár filtert rárakni. Mivel főként az ablakok fontosak, ezért itt egy példa, hogyan lehet egy ablakot megváltoztatni:

  • Itt például a quest ablakot változtatom meg, ami a UI_texture3.dds fájlban van. Először az átszínezés jön - jelöld ki az ablakot vagy ablakokat amiknek a színét meg akarod változtatni.

   A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

  • Ezután Image menü -> Hue/Saturation, itt jelöld be a "Colorize" négyzetet az ablak jobb alsó sarkában, majd változtass az értékeken (színárnyalat/telítettség/fényesség), amíg valami jó szín ki nem jön.

   A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
  • Jelöld ki a két sötétebb részt az ablakban, majd Filter menü->Filter Gallery...
   Itt választhatsz szűrőket, nézd végig őket és változtass a beállításokon, amíg olyan nem lesz amilyenre szeretnéd

   A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

  • A kész ablak a játékban:

   A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.


 5. Ezután  jön a mentés: File->Save As... és kiválasztod a DDS formátumot. Ha akarod, felül is írhatod ez eredeti fájlt. Ezek után ha a Save gombra kattintasz megjelenik egy ablak a mentési beállításokkal:

   

  Ez a legfontosabb része az egésznek. Itt mindenképpen  a 8.8.8.8 argb 32bites beállítást válaszd ki. Működik mással is, de nekem ezzel ment a legjobban, a többinél rossul jelentek meg a színek.Ezután már csak a CABAL.t kell elindítani és gyönyörködni a művedben =) Más programmal is lehet csinálni, de az elég bonyolult, elég ha PSsel átszínezel pár ablakot máris hangulatosabb lesz a játék :) Természetesen nem csak azt lehet csinálni, ami ide le van írva, a te fantáziádra van bízva, hogy milyen skint készítesz.. Ha esetleg nem ment volna a Skin készítés még ígysincs minden elveszve. Innen Tölthetsz le: http://forum.cabalonline.com/showthread.php?t=33359

  <<Vissza a főoldalra.