Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kezdőknek

Egyik legfontosabb dolog amit karaktered fejlődése során követned kell, a "growth".
Ez egyrészt megmutatja, hogy hogyan oszd el a szintlépések során megszerzett pontokat a karaktered kasztjának megfelelően, másrészt az ilyenkor kapott growth küldetések jutalma általában valami olyan extra képesség ami jelentősen megkönnyíti kalandozásaid . Ezek a küldetések 10 szintenként jönnek, és a kezdővárosodbéli instructor NPC bíz meg velük. Amennyiben nem érted el a követelményeket, úgy a küldetés felvételével várnod kell. A küldetésekről általában majd lesz szó később.
A "C" betű lenyomásával hívhatjuk elő a karakter ablakot; fentebb a kék "Character Status" felirat alatt látható egy sor ami leírja tulajdonképpen mik is a követelményei annak, hogy elvállalhasd a következo growth küldetést. (60as szint után viszont már nem változik a kellő STR INT és DEX mennyisége, onnantól csak rajtad múlik hogyan osztod el a pontjaid!)
Fontos még, hogy growth szempontból a gyűrűkbol, amulettekbol nyert bónusz pontok nem számítanak.

Lv.10 : Combo Mode (használata után támadó skillek megfelelő időzítésével kombózhatunk az ellenre, erről még lesz szó bővebben)
Lv.20 : Aura Mode (egy aura mely ideiglenesen megnöveli karaktered adottságait)
Lv.30 : Battle Mode 1. , röviden BM1 (hasonlít az aura modehoz, csak jobban néz ki, pontos hatása kasztonként eltér)
Lv.40 : Klán alapítása / Astral board használata (ha van boardod persze) / Aura és BM1 együttesen is használható / "buff" képességeid idotartama 50%-kal megnő
Lv.50 : Battle mode 2., avagy BM2 (egy újabb battle mód amivel kasztonként változó "astral" fegyvereket és statnövekedést eredményez ) / Extra támadó skill astral boarddal
Lv.60 : BM2 és aura együttes használata / Board támadó skill level 2.
Lv.70 : Board támadó skill level 3 / +Max hp
Lv.80 : Astal Bike használatára lehetőség (ha van bikeod persze ) / Board támadó skill level 4 / +Max hp
Lv.90 : Aura és combo együttes használata / Extra támadó skill Astral Bike-kkal / +Max hp
Lv.100 : Extra tárhely a raktárban! / Bike támadó skill level 2 / +Max hp
Lv.110 : BM1 és combo együttes használata / Bike támadó skill level 3 / +Max hp
Lv.120 : "Buff" hatások idotartama +150% / egyszerre használható buffok száma (buff limit) 6 / Bike támadó skill level 4 / +Max hp
Lv.130 : BM1, Aura és combo együttes használata / buff limit 7 / +Max hp
Lv.140: 2, azonos kategóriában levő buff hatása is összeadódik! / buff limit 8 / +Max hp
Lv.150 : Buffok idotarma +200% / buff limit 9 / +Max hp
Lv.160 : Buff limit 10 / +Max hp
Lv.170 : 3, azonos kategóriában lévő buff hatása is összeadódik! / +Max hp

Képességek (skillek) fejlesztése:
Alapjaiban véve egyszerű; csupán használni kell őket! Nemcsak hogy a magasabb skill rankon levő képességek erősebbek, de minden egyes "rank up"-nál növekszik karakterünk hp-ja és pontokat is kap a 3 alap tulajdonságra (STR vagy INT, és DEX). Tehát például egy 60as szintű karakter G.master rankon könnyedén viselhet 80-as szint körüli páncélt, fegyvereket! De a ilyesmi nem feltétlenül szükséges a játékban való haladáshoz)
3 fajta skillt tanulhatunk az Instructor NPCtol - Sword (kard) , Magic (mágikus), és Upgrade (ide a passzív skillek tartoznak)
Fontos, hogy új képességeket a saját kezdővárosodban lévő Instructortól vásárolj, ugyanis a többi nem ismeri mindet
A "K" billentyűvel hívható elő a skill ablak (kép), itt látható hogy jelenleg milyen rankon is tartunk (apprentice), alatta pedig hogy hány skillupot kell teljesítenünk (2/22, vagyis még 20at) a következő skill rank eléréséhez. Lejjebb látható a rendelkezésre álló skill pontok száma (8), ezekből lehet meglévő képességeinket fejleszteni.
A Sword illetve Magic skillekkel ellentétben az Upgrade skillek továbbfejlesztése nem pontokból történik. Ahogy az első két csoportban újabb rankot érsz el (a magasabb számít), úgy vehetsz újabb szintet a meglévő upgrade-jeidjre az instructornál - ezeket igyekezzünk megvenni minden rank up után, mert jó dolgokat adnak, például plusz hp-t
Egy skill továbbfejlesztéséhez a hozzá tartozó "+" ikonra kell kattintani, míg a "-" ikonnal levehetünk róla egy szintet.
Lv1-es skill esetén a "-" hatására törlődik a skill.
Fontos megemlíteni, hogy a skillek visszafejlesztése során visszakapod a skillpontokat, de valamennyi alzba fog kerülni - eleinte kevésbe, de ez a skill fejletségével arányosan egyre többe.
A gyorsabb skill up-ok érdekében ajánlott "adept" felszerelés használata (lehet gyártani, vagy más játékostól venni). Érdemes beszerezni ilyesmit, amint hordani tudunk legalább shadowsteel/aramid/citrine osztályú felszerelést.

Combo:
Ez a dolog meglehetősen nehéznek tűnik elsőre, de hamar bele lehet jönni, és egy 11es kombót bárki össze fog tudni hozni Használni pedig érdemes, hiszen kombóban nemcsak gyorsabban hajtuk végre a támadásokat, de az időzítés pontosságától függően nagyobb kárt is tehetünk az ellenben, mint egyébként.
De még mielőtt belekezdenénk, lehetőséged van a kombó sávot áthelyezni. Alapértelmezés szerint a karaktered feje felett, a képernyő közepén jelenik meg, de ha az options menüben (O) a 'Game' fül alatt kipipáljuk a 'Combo UI on top'-ot ez áthelyezodik fentre, a célpont neve alá.
A Combo start skill Spirit pointokat (SP) használ, ez a hp és mana alatt látható sárga csík. Ez támadó skillek használata során folyamatosan töltődik (alternatív megoldásként lehet táncolni: /dance vagy /dance2). Egy kombó nagyjából egy teljes csík egy tizedét használja el.
Kombó alatt csak magic vagy sword skillek használhatóak, normál támadás nem. Továbbá azis fontos hogy olyan skillt válasszunk mindig a kombó soronkövetkezo elemének, aminek a coolja már letelt ("újratöltodött"), különben a kombó megszakad.
Csapjunk a combo start skillre, és a megjelenő sáv először gyorsan telítődni kezd. A cél az, hogy akkor nyomjunk le egy támadó szkillt, mikor ez a színes csík valahol az első jelzés és a sáv vége között van. Minél közelebb van a második jelzéshez annál jobb. Ha jól csináltuk, akkor a kombó számláló lép egyet, és ismét elindul az elejéről.
A rész amibe "bele kell találni" folyamatsoan kisebb lesz, ahogy egyre hosszabb lesz a kombó - 11től viszont már nem változik.


Core-ok:
Talán magoknak lehetne fordítani... ezért maradjunk a core-nál . Kalandozásaink során, többféle core-ral fogunk összefutni - melyek származhatnak a leölt randságoktól, vagy akár küldetés jutalmaként is kaphatunk ilyesmit.
Alapvetően ezek mindegyike arra szolgál, hogy valamilyen módon erősítsük a már meglévő felszerelésünket - Upgrade core low, medium és high (ez utóbbit becézik red core-nak) a fegyevereink és ruhadarabjaink "pluszolására" szolgál, növelve azok védelmi vagy éppen támadó értékeit - míg a force core (low, medium vagy high) a talált kék feliratos felszerelések slotjainak betöltésére szolgál, speciális tulajdonság(ok) hozzáadását teszi lehetővé.
Upgrade core-ok:
Upgrade core low (sárga): Shadowsteel, Aramid, Citrine vagy ez alatti osztályú páncélok és fegyverek védő vagy támadó értékeinek növelésére szolgál - Bluestin vagy magasabb szintű felszerelésre nem használható. Ha valaki szeretné kipróbálni, ezzel érdemes kísérletezni.Használata egyszerű: vegyük le az upgrade-elni kívánt tárgyat, majd jöbb klikk a core-ra, ezután egy balklikk a tárgyra.
Upgrade core medium (narancs): Titanium, vagy alacsonyabb osztályú felszerelés pluszolására alkalmas, használata megegyezik a low core-éval
Upgrade core high (piros): a legmagasabb (mithril) osztályú felszerelések kivételével bármit pluszolhatunk vele. (a legmagasabb szintű Mithril tárgyakhoz csak Upgrade core highest (fehér) jó, de ilyet nem fogunk egyhamar találni) Fontos: Ha nem sikerül az upgrade, akkor a következő módon esik vissza (nem mindig) a tárgy minősége (kiindulási állapot -> fail utáni érték):

    * +0, +1, +2, +3 - nem változik
    * +4 -> +3
    * +5 -> +4
    * +6 -> +0 (!)

Az elérhető legnagyobb szint minden fegyveren és páncélon +7
(Megjegyzés: ékszereket, epauletet, astral boardot nem lehet ilyen módon fejleszteni. A rendkívül ritka astral bike-ok upgrade-eléséhez pedig Plasma coating kit szükséges)

Force core-ok
Mint már említettem, ezek a zöld (low) lila (medium) vagy kék (high) színű, nyölcszögletű kövek a slottal rendelkező tárgyakhoz adhatnak speciális tulajdonságokat. Használatuk is jelentősen eltér, úgyhogy látogassuk meg a legközelebbi városban levő 'Core Alchemist' NPC-t.
Példának vegyünk egy slotos Shadowtitanium Daikatanát:
Miután megszólítottuk a Core Alchemistet, kattintsunk az "Upgrade" menüpontra. Egy új ablak fog megjelenni, 3 tárgymezővel. Az "Item" mezőbe kell tenni a feljeszteni ("enchantolni") kívánt tárgyat, esetünkben ezt a szép kétkezes kardot. A "Core" helyére kell tennünk a tárgy szintjének megfelelő force coret (shadowsteel/aramid/citrine osztályig low, titanium/pheystin-ig medium, azon felül high, de a kelleténél magasabb osztály használható) Lehet mellé upgrade core-t is tenni, mely növeli a siker esélyét. A "Catalyst" mezőbe pedig egy szintén slotos tárgy kerül (fegyver vagy páncél), mely meghatározza milyen speciális tulajdonságot kap majd a Shadowtitanium Daikatana. Ha minden a helyén van kattinsunk az "Upgrade" menüpontra. (fontos még, hogy minden kísérlet akár sikeres, akár nem, alzba kerül ami az ablakban szintén látható. A core és catalyst mezők tartalma minden kísérletkor "elhasználódik" akár sikerül az enchant, akár nem) A Catalyst lehet az enchantolni kívánt tárgynál eggyel alacsonyabb osztályú, vagy ennél nagyobb bármilyen - ám mindenképpen rendelkeznie kell slottal (üres vagy sem). Ha a catalyst pluszolt, az a sikeresség esélyét növeli pluszonként 3%-kal. (Egyébként a catalyst elhagyható - de ez nem ajánlott, ekkor ugyanis a véletlenre van bízva milyen tulajdonságot kap a fegyver)
Íme egy lista arról, hogy miket lehet így egy slotba tenni, és milyen catalystet kell alkalmazni:

    * Attack + 2 (kétkezes kardoknál +4):
      Amiben lehet: Katana, Blade, Daikatana, Greatsword, Crystal, Orb, Keztyű
      Catalyst: Katana vagy Blade

    * Attack Rate + 50 (kétkezes kardoknál +100):
      Amiben lehet: Katana, Blade, Daikatana, Greatsword, Crystal, Orb, Keztyű
      Catalyst: Keztyű

    * Critical Damage + 10% (kétkezes kardoknál +20%):
      Amiben lehet: Katana, Blade, Daikatana, Greatsword, Crystal, Orb, Sisak
      Catalyst: Daikatana vagy Greatsword
    * Defense +2:

      Amiben lehet: Ruha, Sisak, Csizma, Keztyű
      Catalyst: Ruha
    * Defense Rate + 20:
      Amiben lehet: Ruha, Sisak, Csizma, Keztyű
      Catalyst: Csizma
    * HP + 50:

      Amiben lehet: Ruha, Csizma
      Catalyst: Sisak

    * Magic +2 (kétkezes kadok esetén +4):
      Amiben lehet: Katana, Blade, Daikatana, Greatsword, Crystal, Orb
      Catalyst: Crystal vagy Orb


(létezik még MP +50 enchant is, ezt csak catalyst nélkül, véletlenszerűen lehet előállítani)
(Force core highest (fehér, szögletes): slotos mithril felszerelés enchantolására is alkalmas, ritka és ritkán használatos core - a teljesség kedvéért megemlítem)

Alternatív lehetőség:
Ezek teljesen véletlenszerűek, nem lehet őket catalysttal befolyásolni. Ha ezzel akarunk kísérletezni, legalább 2 force core-t tegyünk a core mezőbe. Így, ha sikerül az enchant, akkor 25% eséllyel egy véletlenszerű 2es szintű tulajdonság, 75% eséllyel pedig a catalystank megfelelő normál 1es szintű tulajdonság lesz a jutalmunk.
A Nation War-okon való részvételért cserébe WExp jutalmakat kaphatunk. TG-n minimum 30pontot kell elérnünk, és duplázódik a WExp mennyisége, ha a mi nemzetünk nyeri meg a háborút. Ezeknek a pontoknak a beváltására Port Lux-ban, az officernél van lehetőségünk. XP, szkill XP és honor pontra cserélhetjük be nála. XP-re és szkill XP-re általánosan nem javaslom, hogy váltsátok be, mivel ezeket másképpen is megtudjátok szerezni. Viszont a honor pontokat csak hosszú PoH-ozással, dungeonokkal vagy rengeteg CH24-en való küzdelemmel növelhetitek effektíven. Ezért talán a legbölcsebb honor pontokra beváltani a megszerzett WExpt.
Lássuk milyen honor rankon mennyit kapunk:

 • 1 --- 10,000
 • 2 --- 16,000
 • 3 --- 20,000
 • 4 --- 32,000
 • 5 --- 40,000
 • 6 --- 48,000
 • 7 --- 76,800
 • 8 --- 102,400
 • 9 --- 115,200
 • 10 --- 122,880
 • 11 --- 133.600
 • 12 --- 160,000
 • 13 --- 250,000
 • 14 --- 280,000
 • 15 --- 375,000
 • 16 --- 600,000
 • 17 --- 750,000
 • 18 --- 1,000,000
 • 19 --- 1,200,000
 • 20 N/A

A honor rank-ok pedig:

 • Rank 4 : 80.000 - 160.000
 • Rank 5 : 160.000 - 320.000
 • Rank 6 : 320.000 - 640.000
 • Rank 7 : 640.000 - 1.280.000
 • Rank 8 : 1.280.000 - 2.560.000
 • Rank 9 : 2.560.000 - 5.120.000

Ha már ennyire belejöttünk, és öltünk néhány mobot, lassan érdekelni kezdenek minket miket is mondanak a többiek. Mint minden MMO játékban itt is sok rövidítés terjedt el, amiknek megértése csak kezdetben jelent problémát. Jöjjenek tehát a leggyakoribb kifejezések, kitérve arra h hol és mikor találkozhatunk velük:

 • AFK: Away From The KeyBoard = nem vagyok gépnél

Gyakorta ha vki nem hagyja el a játékot, de mégsem elérhető, ezzel az egyszerű rövidítéssel közli ezt a többiekkel. (Ha visszatér akk pedig a többiek azzal fogadják, hogy WB = Welcome Back.)

 • PVP: Player Vs Player = játékos küzd játékos ellen

Lehetőséged van kihívni másokat harcra, ezek a harcok csak akkor jönnek létre, ha a másik fél elfogadja a kihívást. Kattints a játékosra, a képernyő felső részén megjelenik a neve és egy "menü" felirat, ahol kiválaszthatod a pvp-t.

 • PK: Player Kill = játékos megölése

Bizonyos csatornákon (ahol fehér szinű a csatorna neve), lehetőségünk van a másik fél beleegyezése nélkül megölni egy játékost. Ez büntetéssel is jár. Mielőtt kipróbálnád olvasd el itt a részleteket.

 • NPC: Non Player Character = nem játékos karakterek, pl shoposok
 • MOB = a szörnyek rövid elnevezése
 • DROP = azoknak a cuccoknak az elnevezése amiket a szörnyek dobnak
 • UCL = Upgrade Core Low
 • UCM = Upgrade Core Medium
 • UCH = Upgrade Core High
 • UCHH = Upgrade Core Highest

A játékban ezekkel a kövekkel tudjuk nagyobb +X-re felupgrédelni az itemeket. Katt a kőre jobb gomb, majd katt az item bal gomb. (Az inventoridban legyen a tárgy, ne rajtad) Értelem szerűen a kissebb kövek az alacsonyabb követelményű tárgyakhoz kellenek. A low kövek shadowsteel, aramid-ig, a medium kövek titanium-ig, a high ami ezek felett van, kivéve a mithril cuccok (azok csak highest kővel fejlesztehetőek).

 • FCL = Force Core Low
 • FCM = Force Core Medium
 • FCH = Force Core High
 • FCHH = Force Core Highest

Ezek a kövek az alkimistánál használhatóak fel, ha a slotokba (a "lyukas" tárgyakba) akarunk belerakni vmit. Ezek véletszerűen kerülnek bele, de a catalyst használatával meghatározhatjuk a lvl1-es upgrédeket. Értelemszerűen a profibb tárgyakhoz nagyobb szintű kövek kellenek.

 • LOL: Laugh Out Laud = valakit hangosan kinevetni
 • KS: Kill Steal = gyilkosság lopás

Ha valaki elkezdett ölni egy mobot, akk nem etikás leölni előle ha lesebezte. Ha mégis ezt tesszük, akk kapjuk "no ks pls" v "no ks noob" szövegeket kedves játékostársainktól.
Trade rövidítések:

 • WTS: Want To Sell = Eladok
 • WTB: Want To buy = Veszek
 • WTT: Want To Trade = Cserélek

Ezek általában a shout-ban megjelenő üzenetek előtt szoktak szerepelni, közölve a játékos szándékát.

Köpenyek:

 • EoG = Epaulette of Guardian
 • EoF= Epaulete of Fighter
 • EoS= Epaulette of Sage

43-as szintől tudunk köpenyeket hordani. +3-assal kezdődik és a maximum +8-as. Mindegyik típusú köpeny más vértezeten látszik, de a bónuszait megkapjuk akkor is ha nem látjuk.


Dungeonok:

 • LID = Lake in Dusk - Map Part nevű itemmel tudunk belépni
 • RS = Ruina Station - Muster Card: Ruina station kell a belépéshez
 • EoD = Epaulette of the Dead - belépő a Frozen Tower of the Undead-be
 • FT = Forgotten Temple - Muster Card: Forgotten Temple szükséges
 • SoD = Seal of the Darkness - belépő a Volcanic Citadel-be

Az EoD-nak és az FT-nek két verziója is van, b1f és b2f. A b2f kártyák magasabb követelményűek, és értékesebbek is.

Ékszerek:

 • AoG = Amulet of Guard
 • AoB = Amulet of Battler
 • AoP = Amulet of Pain
 • RoL = Ring of Luck
 • RoF = Ring of Fighter
 • RoS = Ring of Sage
 • RoC = Ring of Champion
 • BoF = Bracelet of Fighter
 • BoS = Bracelet of Sage
 • EoG = Earing of Guard
 • FC: Formula Card = receptek basic krafthoz
 • PoH: Plate of Honor = honor pont növelő küldiket vehetünk fel vele

Mapok:

 • DS - Desert Scream
 • BI - Bloody Ice
 • GD - Green Despair
 • PL - Port Lux
 • FR - Fort Ruina
 • UG = Undead Ground
 • FGR = Forgotten Ruin
 • LS = Lakeside
 • MF = Mutant Forest
 • PF = Pontus Ferrum

Tudom ez sok kifejezés volt így elsőre, de ne aggódj, hamar belejösz. Sokat majd csak később kell használnod, ha nem emlékeznél rájuk akkor csak lapozz vissza ide.  Mintmár láttátok a csatlakozásnál, a Cabal Online játék világa csatornákra van osztva. Ha kiabálsz akkor csak azon a csatornán lévők láthatják, de whispel-ni másik csatornára is átlehet persze. Ezeket a csatornákat párhuzamos világoknak lehet elképzelni. A pályák ugyanolyanok, de mégis van néhány különbség. A "Trade" csatornán árulnak sokan, az van hivatalosan kijelölve erre a célra, de a 2-es ée 3as csatikon is érdemes körülnézni, ha vásárolni támad kedvünk. A "Premium" csatonákra csak a prémiumosok tudnak csatlakozni. A fehér nevű csatornákon engedélyezett a PK(lásd fentebb). A "War" csatorna helyet nyújt a két nemzet harcának. Ha nem tartozol egyik nemzethez sem, akkor pirosan fogja neked mutatni a Procyon és a Capella harcosait. Narancs-sárgán pedig azokat akik szintén nemzet nélküliek. Fontos tudnod, hogy nem tudsz ezen a csatornán csetelni. Bármit amit beírsz a játék olvashatatlan hablattyá alakítja. Csak az azonos nemzet tagjai láthatják egymás szövegeit. A háborúnak nemcsak ez a csati lehet a helye, hanem van még a Tierra Gloriosa (TG). De erről majd egy következő részben bővebben.

Kalandozzunk tovább a Cabal Online összetett világában. Következzenek olyan fontos dolgok amiket idővel érdemes elsajátítani, ha igazán profik akarunk lenni.

Kombózás:
Ez a játék talán legtrükkösebb része. Használatával az egymás után beadott szkillek "összefolynak", és így gyorsabban tudjuk beadni őket. Ezen kívül ami talán a legfontosabb: kombóban nincs miss ! PvP-ben mindig kombózz! Így van a legtöbb esélyed a győzelemre.
Már az első lvl-up küldi után képes a karakterünk kombózni. Ahoz, hogy a skilljeinket kombóban egymás után tudjuk nyomni, oda kell figyelnünk a skill-jeink cool-time és cast-time értékeire. Ezek azért fontosak, mert vissza kell töltődniük a már használt szkilleknek mire újra használni akarjuk őket a kombóban.Miután beállítottuk egy hotkey-re a kombó startot, el is kezdhetünk próbálkozni. Miután lenyomtuk, megjelenik egy sáv, rajta két csíkkal. Próbáljuk meg akkor lenyomni a használni kívánt támadó skillt, amikor a végigmenő csík a két vonal közé ér. Ha sikeresek voltunk, akkor megint végigmegy a csík, ezzel lehetőséget adva egy újjabb skill beadására. És ez így megy tovább és tovább... Ha sikerült egy folyamatos kombót összeraknunk, akkor kb 11es kombóig könnyű dolgunk van. Aztán már csak a reflexünkön, és a ráérzésünkön múlik mennyire tudunk tovább haladni. A játék minden 15 és a feletti kombó elérését jelzi a környékeden tartózkodó összes játékosnak. A kombó skill használata SP-be (Soul Point-ba) kerül. Ennek a mennyiségét egy sárga csík jelzi a hp-d és mp-d alatt. Ahogy haladsz előre a játékban max 5 csík sp-t tudsz összegyüjteni. Ha elhasználtad, akkor táncolással vagy kombó nélküli harccal vissza tudod tölteni a max értékre. (a wizard karakternek később lesz "sp-buff" képessége, amivel az egész parti sp visszatötődését segíti)

Szkillezés:
Szkillezésnek nevezik azt a folyamatot, amikor kifejezetten a skilljeink fejlesztésére törekszünk. Ilyenkor nem olyan fontos mennyi xp-t kapunk - van amikor minél kevesebb annál jobb - hanem inkább az a fontos, hogy találjunk egy olyan szörnyet amire folyamatosan tudunk kombózni. Szkillezésre szürke v sárga nevű szörnyek a legalkamasabbak. Mivel a szint és a skill egymástól függetlenül fejlődik, ezért minél hamarabb kezdjünk el skillezni, megkönnyítve ezzel a dolgunkat a későbbi játék folyamán. Szkillezéshez novice skilleket használjatok! Azokat is lvl 9-esen! Ugyanis ilyenkor a legjobb a cool és cast time-juk, és 3 skill-el folyamatosan tudtok kombózni.
Mielőtt kitalálnátok h hol szkillezzetek, érdemes elgondolkodni milyen felszerelésben teszitek ezt. Vannak olyan ruhák, fegyverek, orbok v kristályok, sőt gyűrűk, amulettek és karkötők, amik +X Skill-XP per Skill értékkel rendelkeznek. Ezek segítségével gyorsítható a skill fejlődése. Ha van rá módotok, akk használjatok ilyen tárgyakat. Mivel a skill fejlődése nem függ a szint-től, ezért alacsony szinten is el lehet érni magas skill rank-ot. Ha fontos számunkra, h azonos szintűeket PvP-ben legyőzzünk, akk kell sok időt fordítani skilljeink fejlődésére. Persze ezzel a mobok ellen is erőssítünk, de elég unalmassá teszi a játékot egy idő után. De nem kell kétségbe esni, mivel ha kevesebbet is foglalkozunk vele, idővel úgyis nőni fog. Amugyis mindennek max-on kell lennie egy idő után, és akk kezdődik igazán a játék. Smiling

Hasznos tanácsok:
Fontos farmolgatni ha nincs pénzed(főleg az elején), de ez talán port luxtól éri meg igazán, amikor már tita cuccok esnek(pl. DarkBlader). Az elején főleg az esett UCH-k, EoD-k v más értékesebb itemek eladásával tudunk pénzt keresni. A craftolással az elején nem lehet sok pénzt keresni, mert inkább viszi a pénzt a fejlesztése. Max adeptes cuccok gyártásával tudunk pénzt teremteni a házhoz. Később éri meg inkább fejleszteni, amikor van egy segítőkész klánod, aki segít a matikkal és a shape-ekkel. Sajna a küldik csak lvl90-től lvl100-ig adnak igazán Alz-t, de akkor nem keveset. Hidden Helper küldiket nem kötelező megcsinálni, de ugyanakkor hasznos dolgokkal jutalmaznak, és a szkillezésünknek is értelmet adhatnak. Igaz az elején sok káosz lámpa esik, amiket akár 400k/db-ért el tudunk adni. De én mégis azt tanácsolom ne adjuk el őket, hanem nyissuk ki mindet. Lehet h vmi sokkal értékesebb lesz benne. Ápoljuk a szociális kapcsolatokat a játékban, hiszen ezért MMO. Partiban könnyebb, gyorsabb és érdekesebb fejlődni. Később a sok partiküldihez szükségünk lesz barátokra. Gyakoroljuk a DT dungeon-öket. A játék során találkozhatunk majd olyan főnökökkel, akik úgy mint ezekben a küldikben, szintén százalékosan sebzik életünket. Ilyenkor nem számít a karink def értéke. Dash és egy távolról is sebző skill segítségével ezek a boss-ok is legyőzhetőek. Támadó szkilljeinket általában 9-esig fejlesszük. Ilyenkor illeszthetőek be jól kombóba. Van amit vihetsz fentebb, persze ez attól függ milyen kombót használsz. Törekedj arra, h minél rövidebb idő alatt minél többet sebezz. (DPS)

 • Upgrade skilleknél mindig vedd fel a HP upgrédet.
 • Ne spórolj a HP itallal, és a mana lötyivel sem. HP italod legyen hotkey-en, a mana ne.
 • Ne használj PvP-ben aurát, bm-et v party buffot (hacsak nincs előre megbeszélve). Különben rögtön kapod a "noob" jelzőt ellenfeledtől.
 • Ne add meg senkinek se a felhasználód, se a jelszavad. Ezen kívül ne adj kölcsön semmit olyan karakternek akiben nem bízol meg 100%-osan.
 • Nem ördöngősség a kombózás, kis gyakorlással könnyen elsajátítható.
 • Nem fontos rengeteget skillezni, de ugyanakkor érdemes időt fordítani rá.

A pet-ek képességek tárháza, amikkel növelik a mesterük erejét.
Fejlődésük 1-es szinten kezdődik, és veled együtt szerzik a tapasztalati pontokat, amíg elérik a 10-es szintet. Szintenként 1 új képességük lehet, és 10-es szinten megváltozik a külsejük.
Minden szinten egy újabb slotot kapnak - amilyenek a tárgyakban vannak - ezeket lehet megerősíteni képességekkel. Ezáltal a pet-ek hasznos eszközök lesznek, speciális képességeket hordoznak majd a karaktered számára. A képesség hozzáadása Core Alchemist NPC-nél történik, és alz-ba kerül - a szint alapján - valamint egy Force Core Highest-be.

 • Levels 1~5 = 1,000,000 alz
 • Levels 6~8 = 2,000,000 alz
 • Level 9 = 3,000,000 alz
 • Level 10 = 4,000,000 alz

Egyéb lehetőségek:
Pet rename card - Átnevezi a pet-et. Port Lux-ban a Grocer NPC árulja, 100,000,000 alz-ba kerül. Egy átnevezett pet nevét az ellenséges nemzet nem látja war channelen vagy war mapon, csak a pet típusát fogják látni, pl "Dire Boar"-t a pet-ed igazi neve, mondjuk "Morzsi" vagy "Buksi" helyett. UPDATE: Már nem árulja az NPC, csak item shopban lehet megvenni, és nem lehet továbbadni. Pet sleeping kit - Cash shop item, ezzel az eszközzel lehet "elaltatni" a pet-et, így a pet eladható/cserélhető lesz. Pet untrain item - Ez az összes képességet kitörli a pet-ből.

Honor Rank - PoH:
A játékban egy idő után egyre több figyelmet kell fordítanunk honor rank-unk növelésére.
Egyik - és talán legjobb - megoldás rendszeresen TG-re járni, és elérni a 30 pontot. Még ha veszít is a nemzetünk, akkor is 40 WExp-vel leszünk gazdagabbak. Ezek beváltásáról több infót találhatsz itt. Másik megoldás lehet a Plate of Honor küldetések teljesítése. Ezek az elején még nem okoznak fejtörést, de ahogy nő a honor rankunk, annál nehezebb lesz összegyüjteni a küldetéshez szükséges itemeket. Ha már elég erősnek érezzük magunkat, akkor jó kiegészítés lehet a 24-es War csatin harcolni az ellenséges nemzettel. A gyilkosságokért kapott honor-pontok száma a két nemzet egyensúlyától függ az adott szerveren. (tehát ha többen vannak az ellenséges nemzetben, több honor pontot is kapunk értük)
Plate of Honor küldetések:
Ha megvan a Plate of Honor nevű item, és felvettük a küldetést Port Lux-ban az officertől, már el is indulhatunk összegyüjteni a honor könyv elveszett lapjait.

Rank 0 - 0 - 10.000 Honor {Nem kell PoH} - Nagyon könnyű
Első megoldás --> Ölj Gray Orc Mage-et Lake in Dusk-ban : 15 oldal [respawn 10 percenként]
Másik megoldás --> Adj 100.000 Alz-ot Morison-nak (Port Lux Officer)
Jutalom: 2.000 Hon.

Rank 1 - 10.000 - 20.000 Honor
Passz
Rank 2 - 20.000 - 40.000 Honor - Könnyű
20 oldalt kell gyüjteni Death Soldier-ektől Undead Ground-ban [normal respawn]
Jutalom: 2.000 Hon.

Rank 3 - 40.000 - 80.000 Honor - Könnyű
20 oldalt kell gyüjteni Death Giant-öktől Undead Ground-ban [normal respawn]
Jutalom: 4.000 Hon.

Rank 4 - 80.000 - 160.000 Honor - Könnyű
25 oldalt kell gyüjteni Wraith-ektől Undead Ground-ban [normal respawn]
Jutalom: 7.272 Hon.

Rank 5 - 160.000 - 320.000 Honor - Könnyű
30 oldalt kell gyüjteni Ogre-ktől Lake in Dusk-ban [respawn 10 perc] ~ Minimum két Map Part kell hozzá.
Jutalom: 11.428 Hon.

Rank 6 - 320.000 - 640.000 Honor - Már nem annyira könnyű
35 oldalt kell gyüjteni a Minotaurus-októl Lake in Dusk-ban [no respawn] ~ Kell egy kevés szerencse, és néhány Map Part.
Jutalom: 17.777 Hon.

Rank 7 - 640.000 - 1.280.000 Honor - Sok szerencsével könnyű
40 oldalt kell gyüjteni Invader Mechazards-októl Ruina Station-ben [respawn 15 perc] ~ Sok szerencse kell hozzá, átlagban elég hozzá 3, max 4 kártya. 10 Mech jön minden respawn-al, és max 2 respawn lehet. Tehát max 20 oldal egy RS alatt.
Jutalom: 27.826 Hon.

Rank 8 - 1.280.000 - 2.560.000 Honor - Igazán nehéz
45 oldalt kell gyüjteni az Invader Auto Cannon-Ex-ektől Ruina Station-ben [respawn 15 perc] ~ Ez már elég nehéz, sok kártya kell hozzá.
Jutalom: 42.666 Hon.

Rank 9 - 2.560.000 - 5.120.000 Honor - Nagyon nehéz
50 oldalt kell gyüjteni a Flesh Golem-ektől EoD-B1F-ben [no respawn] ~ Hát, ha tényleg meg akarjuk csinálni ezt a küldit, és ennyire kell a honor, akk sok szerencsét hozzá. Ez vmi nagyon unalmas lesz, minimum 10db B1f kell hozzá és nagy szerencse. Csak 5 Flesh Golem van a Dungeon-ben.. De mindenesetre hatalmas a jutalom is Sticking out tongue
Jutalom: 64.000 Hon.

Rank 10 - 5.120.000 - 10.240.000 Honor -
55 oldalt kell gyüjteni Phantom Blader-ektől B2F-ben [respawn 20 perc]
Jutalom: 64.000 Hon.

Magas Honor Rank Bónuszok:
Mióta megérkezett a Lord of War, azóta a magas honor rank-al rendelkező karakterek plusz bónuszokat is kapnak. Lássuk mik ezek:

Honor rank 11
Hp +50

Honor rank 12
HP+100

Honor rank 13
HP+100
Resist Critical Dmg+5%

Honor rank 14
HP+150
Resist Critical Dmg+5%
Resist Critical Rate+3%

Honor rank 15
HP+150
Resist Critical Dmg+15%
Resist Critical Rate+3%

Honor rank 16
HP+200
Resist Critical Dmg+15%
Resist Critical Rate+5%
Resist unmovable + 10%

Honor rank 17
HP+200
Resist Critical Dmg+15%
Resist Critical Rate+5%
Resist unmovable + 10%
Resist stun + 10%

Honor rank 18
HP+300
Resist Critical Dmg+20%
Resist Critical Rate+7%
Resist unmovable + 10%
Resist stun + 10%
Resist Knock Back + 10%

Honor rank 19
HP+400
Resist Critical Dmg+20%
Resist Critical Rate+7%
Resist unmovable + 10%
Resist stun + 10%
Resist Knock Back + 10%
Resist Knock Down + 10%

Honor rank 20
HP+500
Resist Critical Dmg+30%
Resist Critical Rate+10%
Resist unmovable + 15%
Resist stun + 15%
Resist Knock Back + 15%
Resist Knock Down + 15%


Bárki bárhogy dönt a honor küldik értelmet adhatnak a sok dungizásnak. Talán ha kombináljuk a Hidden Helper küldikkel, akkor még több értelme lesz végigszenvedni őket. A jutalom a WExp-hez képest kicsi, de megérheti ha esik közben vmi értékes. Honor rank növelésére szükség van, főleg magas szinten. Nemcsak a Knight vagy a Preator miatt a nevünk felett, hanem a jobb ékszereknek is honor rank követelményük lesz.
Mit is dobnak, vagy dobhatnak a szörnyek? Kiderül az alábbi felsorolásból. Nem egy rövid
lista, de remélem megtalálod benne amit keresel. (folyamatosan bővítem, ha segíteni akarsz
akkor írd az item-dropot egy hozzászólásba)

<<Vissza a főoldalra.